19:31, 19.03.2021Izvor: RTS, Tanjug

Mlađi osnovci naredne nedelje u školiUčenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole naredne nedelje pohađaće nastavu u školi.

mladi-osnovci-naredne-nedelje-u-skoli

Foto: Unsplash

Na sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno.

Kako je saopštilo Ministarstvo provete, đaci osnovnih škola prvog ciklusa (od prvog do četvrtog razreda) od ponedeljka 22. marta 2021. godine ići će u školu, kao što je to bio slučaj i do sada – u redovnu nastavu, dok đaci od petog do osmog razreda osnovnih škola i svi srednjoškolci pratiće nastavu onlajn.

Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović nagovestio je ranije danas za Tanjug da će od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede.

Tiodorović je rekao i da će pozvati sve poslodavce da, ukoliko je moguće, dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.


Tagovi: ObrazovanjeKorona virusKrizni štab

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije