Preuzet odgovor KFOR-a na zahtev o povratku 1.000 pripadnika srpskih snaga bezbednosti

Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su večeras od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtev za povratak do 1.000 pripadnika srpskih ...
Image

„Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su na Badnje veče, u 19.00 časova, na administrativnom prelazu Merdare od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i policije Republike Srbije na prostor Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“ – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstvo odbrane dodaju da su navedeni dokument dostavili Kabinetu predsednika Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću radi upoznavanja sa sadržajem odgovora KFOR-a.

Ostali detalji nisu navedeni. 

RTS navodi da je iz Kabineta predsednika potvrđen prijem dokumenta, te da je rečeno da će Predsednik Srbije čim dođe sa Hilandara, gde će proslaviti Božić, biti upoznat sa sadržajem istog.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da 16. decembra na administrativnom prelazu Merdare podnese zahtev KFOR-u za povratak do 1000 pripadnika srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju. Predsednik Srbije ponovio je, međutim, više puta u javnosti – svoje uverenje da zahtev neće biti prihvaćen. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.