Mojsilović obišao deo snaga Vojske Srbije u kopnenoj zoni bezbednosti uz KiM

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišao je deo pripadnika vojske u kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liiju sa Kosovom.
Image
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopšteno je da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, realizovao juče i danas izviđanje rejona u Кopnenoj zoni bezbednosti i obišao deo snaga Vojske Srbije „koje izvršavaju redovne zadatke u ovom delu naše zemlje“.

Dodaje se da je tokom boravka na terenu sagledao stanje u rejonima angažovanja snaga Vojske Srbije i razgovarao sa najodgovornijim starešinama iz jedinica Vojske Srbije o situaciji u zoni njihove odgovornosti.

„Uz zaključak da su stvoreni svi ključni uslovi za neprekidno izvršavanje zadataka obezbeđenja administrativne linije sa Кosovom i Metohijom i kontrole Кopnene zone bezbednosti, načelnik Generalštaba je dao usmerenja za dalje unapređenje sposobnosti angažovanih snaga“, ističe se u saopštenju.

General Mojsilović je angažovanim pripadnicima Vojske Srbije odao priznanje na profesionalizmu, istrajnosti i posvećenosti sa kojom svakodnevno izvršavaju dodeljene zadatke, čime daju svoj doprinos da Vojska Srbije bude u potpunosti u funkciji očuvanja mira i bezbednosti građana Republike Srbije, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.