Mojsilović posetio Kopnenu zonu bezbednosti: Visoka borbena gotovost snaga Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas deo snaga Vojske Srbije angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije ...
Image

„General Mojsilović je tom prilikom izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu baza 'Tabalije' i 'Rudnica' i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje“ – stoji u saopštenju ministarstva odbrane. 
 
„U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija“ – dodaje se. 

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Dan ranije zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković obišao je baze „Merdare“ i „Veliki trn“ takođe u Kopnenoj zoni bezbednosti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.