19:49 | 05.08.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Mojsilović posetio Kopnenu zonu bezbednosti: Visoka borbena gotovost snaga Vojske SrbijeNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas deo snaga Vojske Srbije angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

mojsilovic-posetio-kopnenu-zonu-bezbednosti-visoka-borbena-gotovost-snaga-vojske-srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"General Mojsilović je tom prilikom izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu baza 'Tabalije' i 'Rudnica' i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje" - stoji u saopštenju ministarstva odbrane. 
 
"U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija" - dodaje se. 

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Dan ranije zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković obišao je baze „Merdare“ i „Veliki trn“ takođe u Kopnenoj zoni bezbednosti.
Tagovi: SrbijaVojska Srbije

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije