Mojsilović sa admiralom Bauerom: Podrška KBS-u nije u skladu sa sporazumima

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO admiralom Robom Bauerom. Razgovarali su o aktuelnoj ...
Image

„Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je ukazao da pružanje podrške razvoju takozvanih Kosovskih snaga bezbednosti od strane pojedinih zemalja članica NATO, posebno onih koje imaju kontingente u sastavu KFOR-a, nije u skladu sa potpisanim međunarodnim sporazumima i ne doprinosi smirivanju tenzija i očuvanju mira na prostoru Kosova i Metohije“ – navode iz Generalštaba Vojske Srbije.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Mojsilović je istakao da Republika Srbija KFOR vidi kao „jedinog legitimnog bezbednosnog aktera od kojeg očekuje da osigura bezbednost građana i zaštiti srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe“.

Admiral Bauer je istakao da Republika Srbija predstavlja važnog partnera za NATO, dodajući da Severnoatlantska alijansa ostaje otvorena za onaj nivo saradnje koji Srbija odabere. 

On je generalu Mojsiloviću zahvalio na „bliskoj i profesionalnoj“ saradnji Vojske Srbije i KFOR-a na „očuvanju mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji“ – navodi se iz Generalštaba Vojske Srbije.

Podsetimo, Mojsilović je identičnu poruku o odnosu KFOR-a prema KBS-u uputio i tokom prošlonedeljnog sastanka sa komandantom KFOR-a u Beogradu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.