MUP: Ne krećite na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije, napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica. ...
Image

MUP: Ne krećite na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške, prilagodite vožnju uslovima puta

Aleksandar Radosavljević iz Sektora za vanredne situacije MUP-a rekao je za RTS da je u protekla 24 časa u Srbiji zabeležen 161 vanredni događaj, a da su pripadnici MUP-a bili angažovani u više navrata na uklanjanju posledica nastalih usled nevremena.

„Četrdeset pet puta su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica izlazili u toku protekla 24 časa i to su intervencije uglavnom bile pomoći ugroženim građanima u zavejanom području, vozila koja su sletela sa puta, vozila koja su ostajala zavejana na putevima. Takođe, asistencije hitnim službama, hitnoj medicinskoj pomoći, uklanjanje oborenih stabala i delova krova sa putnih pravaca“, rekao je Radosavljević.

Dodao je da je bio angažovan 141 vatrogasac-spasilac, a vanrednih događaja i intervencija bilo je na gotovo celoj teritoriji Srbije.

AMSS: Oprez u vožnji zbog snega u višim predelima i mokrih kolovoza u nižim

U nižim predelima treba očekivati mestimično vlažne kolovoze i smanjenu vidljivost koja će otežavati i usporavati vožnju, dok su putevi na planinama mestimično prekriveni snegom.

Zimski uslovi, zbog kojih su pored zimskih guma potrebni i dodatni uređaji za povećanje trakcije točkova, očekuju vozače ka Tari, Goču, Divčibarama, Zlatiboru i Kopaoniku, ali je slično i na putevima u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.