MUP Srbije: U automobilu s Kosova sa oznakama OEBS-a 50 kilograma marihuane

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prekinuli lanac krijumčarenja droge iz Albanije preko Кosova i Metohije i zaplenili 50 ...
Image

U saopštenju MUP navodi da je u Beogradu uhapšeno pet osoba, među kojima su i trojica koji su marihuanu prevozili u putničkom automobilu sa oznakom OSCE (OEBS).

„Osumnjičeni S. M. (29) i I. Ž. (33) uhapšeni su nakon preuzimanja marihuane i kod njih je tom prilikom pronađeno oko 30 kilograma te opojne droge, dok su su A. D, (42), D. M. (49) i G. K. (41) koji su u putničkom vozilu sa oznakama Misije OSCE drogu dovezli sa Kosova i Metohije, uhapšeni prilikom pokušaja bekstva vozilom sa mesta primopredaje“, navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja kod trojice muškaraca koji su se nalazili u automobilu sa oznakama Misije OEBS-a, policijski službenici su našli još 20 kilograma marihuane, kao i manju količinu kokaina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Beta/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.