MUP Srbije: Uhapšene tri osobe zbog poziva na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su D. K. (1988), D. Z. (1971) i ...
Image

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je kod D. B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J. (2001), koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo „nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično delo „teška krađa“, preciziraju u MUP-u.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo „nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, uhapšen je i I. T. (1995), dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pretnje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću upućene su sinoć na protestu grupe građana nezadovoljnih politikom vlasti prema Kosovu i Metohiji, ispred zgrade Predsedništva.

Vučić se potom sastao sa čelnicima MUP-a i bezbednosnih agencija i izjavio da će država na nasilje reagovati brzo, efikasno, odgovorno.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.