Muškarac ranjen kod Bistričkog mosta nije životno ugrožen

Muškarac koji je ranjen u pucnjavi kod Bistričkog mosta prebačen je kolima Hitne pomoći iz Leposavića u bolnicu u Kraljevu. Iz bolnice su saopštili da je pacijent stabilno, prenosi RTS.
Image

„Oko 14 časova kolima Hitne pomoći iz Leposavića dovezen je pacijent, star 37 godina, sa prostrelnom ranom levog grudnog koša. Osim šoknog stanja, on je trenutno bez vitalno ugroženih simptoma, ali je teška telesna povreda. Trenutno se radi dodatna dijagnostika, skener i ostalo, a biće smešten u intenzivnu negu i uradiće se primarna obrada rana i sve ostalo što zahteva po našim protokolima“, rekao je medijima dr Zoran Mević iz kraljevačke bolnice.

Pripadnici specijalne jedinice Кosovske policije pucali su danas kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić, na jedno vozilo u kom su se nalazile dve osobe i tom prilikom je ranjen M. D, prethodno je saopštio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Kosovska policija potom je saopštila da je na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo njihovo vozilo, te da su policajci pucali jer im je na taj način bio ugrožen život.

U reakciji Srpske liste se navodi da je “rafalna paljba Кurtijevih specijalaca na Srbe kod punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.