18:40, 15.01.2020Izvor: Express / Kosovo Online

Mustafa: "Sledeći sastanak bi trebalo da rezultira dogovorom"Lider DSK Isa Mustafa oglasio se posle ponude koja je danas zvanično poslata od strane Aljbina Kurtija, istakavši da bi na sledećem sastanku trebalo da dođe do postizanja dogovora dve stranke, piše prištinski Ekspres.

mustafa-sledeci-sastanak-bi-trebalo-da-rezultira-dogovorom

Foto: BIRN

Mustafa je u izjavi za medije rekao da će sačekati da Pokret Samoopredeljenje sada deluje.

"To je ponuda kojom smo se bavili u našim razgovorima, tražili smo od PS-a, posle 26. decembra, da razjasni stav o daljem partnerstvu i da kažu kako oni vide mesto DSK-a u ovom partnerstvu", rekao je Mustafa.  

On je pojasnio da stranka na čijem je čelu želi da postigne samo dogovor o partnerskom sporazumu, u kome bi se dve strane osećale dovoljno jake da imaju poverenje građana Kosova.

“U tim razgovorima izneli smo stav o tome kako uskladiti i pronaći rešenja, bez obzira kako to kvalifikovali, kao političko rešenje, kao ponudu ili kao osnovu za postizanje dogovora, to su bili naši ciljevi i mi smo čekali da ih Samoopredeljenje razmotri tako da imamo izbor“, rekao je Mustafa.

Lider DSK-a kaže da će o predlogu Samoopredeljenja konačnu ocenu dati partijski organi.

"Bilo kakva promena ne može se izvršiti bez verifikacije u stranačkim telima“, rekao je Mustafa.

Naglasio je da nema razloga da sede sa Samoopredeljenjem i da razgovaraju tri sata, nego da bi sledeći sastanak trebalo da za rezultat ima postizanje dogovora.

"Vidim razlog za postizanje dogovora, ali neprihvatljivo je gubljenje vremena bez partnerskog sporazuma“, rekao je Mustafa.

Podsetimo, Demokratski savez Kosova objavio je ponudu koju je dostavio Pokretu Samoopredeljenje (PS), kao odgovor na ponudu koju su u utorak od njih dobili i u njoj traže mesto predsednika parlamenta do izbora predsednika Kosova, kada bi taj položaj bio vraćen PS.


Tagovi: SamoopredeljenjeDSKVlada KosovaIsa Mustafa

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije