09:29, 16.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

MZZP: Odobrena izgradnja novih 29 kuća za povratnikeZa povratnike i interno raseljene iz opština Istok, Orahovac, Štrpce, Peć i Gračanica, odobrena je izgradnja novih 29 kuća, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak (MZZP).

mzzp-odobrena-izgradnja-novih-29-kuca-za-povratnike

MZZP

Direktnu korist od izgradnje kuća imaće 29 odabranih porodica povratnika i interno raseljenih lica sa ukupno 136 svojih članova, među kojima ima i male dece, ističu iz MZZP.

„Najugroženije porodice povratnika i interno raseljenih će pored novih kuća dobiti i podsticajna finansijska sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa kako bi imale izvore prihoda i tako postale ekonomski nezavisne“, navodi se u saopštenju.

U planu je da izgradnja svih 29 novoodobrenih kuća bude završena do kraja godine.

Odluku o izgradnji kuća doneli su predstavnici Kancelarije EU i MZZP na nedavno održanoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta "Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (EU RRK-5)", a u prisustvu predstavnika UNHCR-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja ovaj projekat sprovodi.

EU RRK-5 projekat realizuje se u 12 kosovskih opština: Gračanica, Kosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce.
 


Tagovi: PovratniciMZZP

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije