13:45, 09.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

MZZP: Uspostavljena telefonska linija za prijavu korupcijePosebna telefonska linija za prijavu korupcije uspostavljena je pri kosovskom Ministarstvu za zajednice i povratak. Pozivom na broj 0800 01 800, svi građani, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova, mogu poptuno besplatno i anonimno da prijave korupciju u vezi sa radom ovog ministarstva.

mzzp-uspostavljena-telefonska-linija-za-prijavu-korupcije

Foto: MZZP

Svaka prijava korupcije pozivom na 0800 01 800 se automatski snima, a kosovska policija i nadležni pravosudni organi i tužilaštvo će u skladu sa zakonom preduzimati istražne i procesne radnje na osnovu prijava. U slučaju zlonamernih, lažnih i neosnovanih prijava, osobe mogu snositi posledice u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju iz Ministarstva za zajednice i povratak.

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, koji je inicijator uspostavljanja ove telefonske linije, istakao je da je ova ideja u skladu sa sveobuhvatnom politikom ministarstva na čijem je čelu da uspostavi organizovani sistem za efikasnu prijavu i borbu protiv korupcije. 

„Кorupcija je glavna prepreka na putu svakog razvoja i uspostavljanja uređenih i efikasnih institucija, a za to je neophodna i podrška samih građana jer borba protiv korupcije je obaveza svih“, izjavio je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, povodom obeležavanja 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

On je istakao da je efikasna borba protiv korupcije i njeno potpuno iskorenjivanje moguće jedino ukoliko oni koji prijavljuju korupciju uživaju punu zaštitu i sigurnost i zato je institucija kojom rukovodi preduzela konkretne korake u vezi sa tim. 

„Aktivno učešće medija i organizacija civilnog društva je neophodno u borbi protiv korupcije, a naš primarni cilj mora biti društvo bez korupcije, jer jedino tako poverenje između građana i institucija neće biti ni u kom slučaju upitno“, poručio je Jevtić.

Ministarstvo za zajednice i povratak je telefonsku liniju za prijavu korupcije instaliralo u saradnji sa Regulatornim autoritetom za elektronske i poštanske komunikacije i Telekomom Кosova.


Tagovi: KorupcijaKosovoMZZPDalibor Jevtić

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije