19:36, 30.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Na Berimu oskrnavljeno mesto gde je podignut krst, opštinsko rukovodstvo traži reakciju nadležnihRukovodstvo opštine Zubin Potok najoštrije je osudilo incident  na Mokroj Gori koji se dogodio krajem prošlog meseca, kada je grupa mladića albanske nacionalnosti oskrnavila mesto gde je podignut krst, zbog čega su od nadležnih organa zatražili sprovođenje istrage i pravno sankcionisanje počinilaca.

na-berimu-oskrnavljeno-mesto-gde-je-podignut-krst-opstinsko-rukovodstvo-trazi-reakciju-nadleznih

FB

Opštinsko rukovodstvo navodi da su povodom objave na društvenoj mreži Fejsbuk, na nalogu Ganija Gecija od 31. maja 2020. godine, dužni da najoštrije osude incident na planini Mokroj Gori, na vrhu Berim (1.731 m).

“Tom prilikom je grupa od 16 mladića, albanske nacionalnosti, sa imenima i prezimenima Sabi Kačanoli, Driton Citokun, Nehat i ostali  ‘momci iz Drenice’, kako se navodi na profilu, oskrnavila mesto gde je bio podignut krst, koji je takođe uništen pre izvesnog vremena. Isti su pevali nacionalističke pesme, veličajući velikoalbanske ideje i na taj način uputili otvorenu pretnju srpskom narodu Ibarskog Kolašina i Kosova i Metohije”, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici “SO Zubin Potok”.

Rukovodstvo opštine Zubin Potok najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje, kao i svako izazivanje međunacionalne netrpeljivosti, mržnje i nasilja i od nadležnih organa traži da sprovedu istragu i pravno sankcionišu počinioce ovog čina, navedeno je u objavi.

 


Tagovi: Zubin PotokIncident

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije