08:04, 09.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovo: 14 novoobolelih, 7 izlečenih i jedan smrtni slučaj od posledica korona virusaNa Kosovu je prethodnog dana zabeleženo 14 novih slučaja korona virusa, jedan slučaj sa smrtnim ishodom, dok je sedam pacijenata izlečeno, saopštio je Nacionalni Institut za javno zdravlje.

na-kosovu-14-novoobolelih-7-izlecenih-i-jedan-smrtni-slucaj-od-posledica-korona-virusa

Radio Kontakt Plus

Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje, saopštio je da je tokom poslednja 24 sata testirano 218 uzoraka, uzetih od pacijenata hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti, praćenjem kontakata i iz karantina u Studentskom centru u Prištini.

Od uzoraka uzetih za testiranje na virus SARS-CoV-2, njih 14 je bilo pozitivno. 

Reč je o slučajevima kontakta, od kojih su četiri slučaja iz sela Smrekovnica u opštini Vučitrn, po dva slučaja sa prebivalištem u Mališevu, Prištini i u Severnoj Mitrovici.

Po jedan zabeležen slučaj dolazi iz sela Blace u opštini Suva Reka, Đurđevik iz opštine Klina, sela Krajmirovce kod Lipljana, a jedan slučaj je zabeležen i u opštini Zvečan.

Institut ističe, da je tokom prehodnog dana izlečeno sedam pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih 37.

Minulog dana na Klinici za infektivne bolesti preminula je 66-godišnja žena iz sela Banje kod Mališeva. Ona je lečena na Odeljenju intenzivne nege od 4.aprila.

Kako se navodi, pacijentkinja je imala i druge prateće bolesti - dijabetes tipa 2, hipertenziju i akutnu insuficijenciju bubrega.

Od 8. februara, od kada se testiranje sprovodi, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog Instituta za javno zdravlje u Prištini testirano je ukupno 2.570 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od kojih je 224 pozitivno, uključujući i opštine sa srpskom većinom. 

Preminulo je šestoro ljudi, koji su imali i druge prateće bolesti.


Tagovi: KosovoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije