20:54, 06.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Na Kosovu novih 20 pozitivnih na virus korona, ukupno 165; izlečene 24 osobeKosovski Nacionalni institut za javno zdravlje, saopštio je večeras da je na Kosovu zabeleženo još 20 novih slučajeva inficiranih virusom korona, što je ukupno 165 obolelih, dok su do sada izlečene 24 osobe.

na-kosovu-novih-20-pozitivnih-na-virus-korona-ukupno-165-izlecene-24-osobe

Radio Kontakt Plus

Kod novoobolelih, radi se o slučajevima kontakta, od kojih je 15 iz sela Banja, opština Mališevo, dva iz Mališeva i po jedan iz mesta Blace, opština Suva Reka, Glogovac i Priština.

U saopštenju Instituta za javno zdravlje se navodi da je u laboratoriji u Prištini testirano 129 uzoraka slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i slučajeva kontakta pod nadzorom, sa terena, od kojih je 20 pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Takođe je saopšteno da je danas jedan pacijent izlečen, što je je sada ukupno 24.

Od 8. februara do danas, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, testirana su ukupno 2.093 sumnjiva uzorka na virus SARS-CoV-2, od kojih je 165 pozitivno.

Do sada su preminule tri osobe, koje su imale i druge prateće bolesti.

Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje 24 sata dnevno prati, kontaktira i nadgleda sve slučajeve kontakta sa do sada obolelima od koronavirusa, koji imaju obavezu samoizolacije, uz napomenu da potraže medicinsku pomoć, ukoliko  imaju simptome koronavirusa.

Do danas su kontaktirana 3.304 slučaja koji su pod nadzorom.

Broj obolelih od korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu se povećava - još 6 osoba je pozitivno, a ukupno su inficirana 33 lica.

Od tog broja, do sada je jedna osoba iz opštine Leposavić preminula, a od preostale 32, 18 je u Kosovskoj Mitrovici, devet u Zvečanu, tri u Leposaviću, prva dva registrovana slučaja u Zubinom Potoku  i jedna žena iz opštine Lipljan. 


Tagovi: KosovoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije