22:29, 04.04.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Na Kosovu pet novoinficiranih, sedam pacijenata izlečenoKosovski Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu registrovano još pet novih slučajeva pozitivnih na virus korona, dok je sedam pacijenata izlečeno.

na-kosovu-pet-novoinficiranih-sedam-pacijenata-izleceno

Foto: Koha

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta testirano je 128 uzoraka, od kojih je pet pozitivnih na Kovid-19.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta - dva iz opštine Mališevo, jedan sa prebivalištem u Prištini, jedan iz opštine Vučitrn i jedno lice iz karantina.

Izlečeno je sedam pacijenata, tako da ukupan broj izlečenih sada iznosi 23.

Od 8. februara do danas u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Prištini, testiran je 1.871 sumnjiv uzorak na virus korona, od kojih je 140 pozitivnih, uključujući i smrtni slučaj, koji je zabeležen prošlog meseca.

Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje kontinuirano 24 sata dnevno prati, kontaktira i nadgleda sve slučajeve kontakata sa do sada obolelih od koronavirusa, takvih je 3.053.

Prema podacima opštinskih kriznih štabova sa severa Kosova, u srpskim sredinama, koronavirusom zaraženo je 23 lica, od kojih je jedno preminulo.

U Kosovskoj Mitrovici 14 osoba je inficirano korona virusom, u Zvečanu šest, u opštini Leposavić do sada su dve osobe zaražene, od kojih je jedan pacijent preminuo. Na centralnom Kosovu, u opštini Lipljan, zabeležen je jedan pozitivan slučaj.

Ovi podaci nisu u potpunosti uvršteni u statistiku o broju zaraženih i izlečenih na Kosovu, koju vodi Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.


Tagovi: KosovoZdravstvoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije