14:10 | 08.04.2022 Izvor: RTS

Uhapšeno više od 50 policajaca sa Kosova i iz AlbanijeNa prelazu Vrbnica uhapšeno je više od 50 policajaca i drugih službenika kosovske i albanske policije, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službene dužnosti i primanje mita.

na-kosovu-uhapseno-20-policajaca-zbog-mita

Radio Kontakt Plus

15.07 - Uhapšeno više od 50 policajaca sa Kosova i iz Albanije

U zajedničkoj akciji inspektorata i tužilaštava u Prištini i Tirani, koja je počela jutros, uhapšeno je 26 kosovskih i više od 30 albanskih policajaca.

14.10 - Na Kosovu uhapšeno više od 20 policajaca zbog primanja mita

Najmanje 20 policajaca uhapšeno je na Kosovu zbog primanja mita i zloupotrebe položaja na prelazu Vrbnica prema Albaniji.

U akciji hapšenja osumnjičenih pripadnika policije na učestvovali su Policijski inspektorat i Specijalno tužilaštvo.

Iz inspektorata su saopštili da je akciji kodnog naziva "Tačka 2" prethodila istraga od oko godinu dana, zbog sumnje o umešanosti u nezakonite radnje jednog broja policijskih službenika u vezi sa krivičnim delima "primanje mita" i "zloupotreba položaja".

Istraga se sprovodi u punoj koordinaciji i sa rukovodstvom Specijalnog tužilaštva (STRK) uključujući tajne istražne mere.

Istraga obuhvata i saradnju sa tužiocima iz Specijalne strukture za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Albanije (SPAK) i službenicima Agencije za nadzor policije.

Inspektorat i Specijalno tužilaštvo su 14. marta izveli akciju pod nazivom "Tačka" u kojoj je uhapšeno 48 policajaca.

Oni su uhapšeni na prelazima "Ćafa Pruši" i "Ćafa Morina" i osumnjičeni su da su umešani u više od 400 krivična dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

RTS
Tagovi: HapšenjeKorupcijaKosovska policija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije