Na Sajmu zavičaja gastronomsko i kulturno nasleđe sa KiM-a

Na 4. Sajmu zavičaja u Novom Sadu, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstavlja se gastronomsko i kulturno nasleđe sa KiM-a uz degustaciju tradicionalnih domaćih proizvoda lokalnih ...
Image

Preduzeće „Metohija“ posetiocima ovog sajma predstavlja vina različitih vinarija iz čuvenog vinogradarskog kraja Velike Hoče, koje neguje viševekovnu tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vina.

Zemljoradnička zadruga „Zubin Potok“ će gostima omogućiti degustaciju šarskog sira koji je takođe autentičan proizvod južnog dela Kosova i Metohije, a na štandu se nalaze i drugi domaći proizvodi kao što su džemovi, voćni sokovi, sušeno voće, med, zimnica i ostali lokalni specijaliteti – navode iz Kancelarije za KiM. 

Ova manifestacija ima za cilj okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija i ostalih udruženja, kako bi se promovisali privredni, kulturni i turistički potencijali svih krajeva Srbije, sa posebnim akcentom na očuvanje bogate srpske kulturne baštine, tradicije i običaja. 

„Na ovakvim manifestacijama pomažemo da se što uspešnije afirmišu privredni, kulturni i turistički potencijali, ali i ne zaborave i dobri stari ukusi domaćih sokova, džemova, vina, rakije, zimnica i drugih proizvoda koji su i danas ostali autentični, poput šarskog sira i orahovačkih vina“, kazao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Veselin Kočanović.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.