Kurti: Srbi su bezbedni, oni koji se tako ne osećaju su kriminalci i korumpirani

Oni koji se osećaju nesigurno su kriminalci i korumpirani kako severno, tako i južno od Ibra – kazao je danas kosovski premijer, nakon navoda srpske premijerke o tome da je bezbednost Srba na ...
Image

Srpska premijerka, Ana Brnabić, boravila je danas na severu Kosova. U podne je posetila Kosovsku Mitrovicu, a potom i Manastir Banjska, odakle je građanima poručila da Srbija „neće da dozvoli nove oluje i pogrome“, kao i da Vučić pokušava da nađe kompromise kako bi obezbedio „kakvu-takvu bezbednost Srbima na KiM“.

„Skoro na sve smo spremni, da skoro po svaku cenu čuvamo mir i stabilnost, ali postoje crvene linije i to mi je važno da pred vama ponovim, kao što ste toliko puta čuli od predsednika Aleksandra Vučića. Ta crvena linija je bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Neće biti novih oluja i neće biti novih pogroma“, saopštila je Ana Brnabić u manastiru Banjska.

Navode srpske premijerke prokomentarisao je danas iz Podujeva kosovski premijer, Aljbin Kurti, odgovarajući na pitanja novinara.

Kurti je kazao da su građani koji žive na Kosovu bezbedni, uključujući i pripadnike srpske zajednice.

„Građani Republike Kosovo su bezbedni jer je Kosovo demokratska i nezavisna država, sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom, koja ne toleriše i bori se i protiv organizovanog kriminala i korupcije svih vrsta, tako da su pripadnici srpske zajednice bezbedni i južno od Ibra i severno od Ibra“, rekao je Kurti, prenosi Gazeta Express.

On, međutim, tvrdi da su oni koji se „nesigurno osećaju“ zapravo kriminalci.

„Oni koji su nesigurni i možda se čak osećaju nesigurno su kriminalci, oni su korumpirani, jer je pravda države i sila zakona nemilosrdna prema njima“, dodao je premijer.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.