Mojsilović i Ristuća u Beogradu: O bezbednosti i dogovoru u Ohridu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas na sastanak komandanta KFOR-a general-majora Anđela Mikelea Ristuću. Razgovarali su o bezbednosnoj situaciji na ...
Image

Na sastanku je bilo reči i o „zajedničkim aktivnostima za neprekidno praćenje situacije na terenu“ i „efikasan odgovor“ na „eventualne pokušaje ugrožavanja bezbednosti, pre svega nealbanskog stanovništva“ – navode iz iz Ministarstva odbrane Srbije.

„U razgovoru je istaknut značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini, koje su, kako je to general Mojsilović i ovoga puta istakao, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija dužne da zaštite Srbe i srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije“ – dodaju. 

Iz KFOR-a su o sastanku izvestili na Tviter nalogu, navodeći da su Mojsilović i Ristuća razgovarali o „bezbednosnim implikacijama pozitivnih ishoda“ sastanka u Ohridu 18. marta, te da su „konsolidovali svoju saradnju“.

Podsećaju da se radi o redovnom sastanku na visokom nivou, koji se realizuju sa ciljem održavanja direktnih kanala komunikacije i stvaranja preduslova za efikasnu saradnju Vojske Srbije i KFOR-a na, dodaju – izgradnji sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji i u zahvatu administrativne linije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.