12:45, 23.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nacionalnom institutu za javno zdravlje na Kosovu donirana 41.000 testova na korona virusKosovskom Nacionalnom institutu za javno zdravlje u Prištini, donirana je danas 41 hiljada testova na korona virus od strane vlada Luksemburga i Austrije.

nacionalnom-institutu-za-javno-zdravlje-na-kosovu-donirana-41000-testova-na-korona-virus

Foto: UNDP

Vlada Luksemburga je Institutu donirala 27.333, a vlada Austrije 13.667 testova.

Donaciju su Institutu predali predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNDP).

Foto: UNDP

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj, zahvalio se partnerima i međunarodnoj zajednici na pomoći u borbi protiv Covid-19.

"Radimo non-stop da smanjimo i sprečimo dalje širenje pandemije i polako, ali sigurno, imamo prve rezultate. Ogroman broj testova koje smo  danas dobili značiće mnogo za zaštitu javnog zdravlja", kazao je Zemaj.

Predstavnik ambasade Luksemburga u Prištini, Nataša Gomez (Natacha Gomes), poručila je da će zemlja koju predstavlja nastaviti da pomaže narodu na Kosovu.

"U ovim teškim vremenima učinili smo sve da pomognemo institucijama da se izbore sa pandemijom. Da bismo to uspeli, moramo svi da poštujemo propisane mere", kazala je Gomez, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Foto: UNDP

Predstavnica UNDP-a, Valjbona Bogujevci, kazala je da ta organizacija više od dve decenije sarađuje sa kosovskim institucijama u cilju izgradnje boljeg života za sve ljude na Kosovu.

“Pandemija je uticala na naš fokus, pa smo svo svoje znanje i partnerstvo sa našim donatorima usmerili na borbu protiv Covid-19. Nastavićemo da sarađujemo sa Ministarstvom zdravlja i drugim institucijama na Kosovu, da bismo im pomogli da se izbore sa krizom. Fizičko distanciranje, nošenje maski i održavanje lične higijene najbolji su način da budemo zdravi i zaštitimo svoje najmilije “, dodala je Bogujevci.

Vrednost donacije je 500.000 evra.


Tagovi: DonacijaUNDPKorona virusAustrijaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije