Napadnut automobil novinara Kallxo-a u severnom delu Mitrovice

Službeni automobil, u kom se nalazila novinarska ekipa prištinskog Kallxo-a, a dok su izveštavali o situaciji nakon sinoćneg raspoređivanja Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, ...
Image

Iz Kallxo-a preciziraju da su se u tom trenutku u automobilu nalazile dve osobe – producent Valjdet Saljihu (Valdet Salihu) i novinar Škodran Dakaj (Shkodrane), a na njih su, kako kažu, bačeni i neki tvrdi predmeti.

Na snimku se vidi da maskirana osoba trči ka njihovom automobilu, a iz ovog medija dodaju da su dvojica novinara uspela da pobegnu u drugom pravcu Mitrovice i nisu im nanete nikakve fizičke povrede.

Iz ovog medija navode da je ceo slučaj prijavljen policiji u stanici u južnom delu Mitrovice.

U međuvremenu, oglasilo se i Udruženje novinara Kosova (AGK) koji su osudili ovaj napad i zahtevaju bezbednost za novinare.

„AGK najoštrije osuđuje napad i ponovo traži od kosovske policije da se pobrine da obezbedi adekvatne bezbednosne uslove za izveštavanje novinara iz ovog dela zemlje“, poručuju iz ovog udruženja.

Takođe, izrazili su i zabrinutost za bezbednost novinara.

„Udruženje novinara Kosova duboko je zabrinuto za bezbednost novinara, nakon jutrošnjeg napada na ekipu Kallxo-a u Severnoj Mitrovici“, navode u objavi na Fejsbuku.

Kallxo/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.