Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za referendum o Kosovu

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je da je ta partija širom Srbije danas počela prikupljanje potpisa za referendum o odbacivanju takozvanog francusko-nemačkog plana za Kosovo, ...
Image

„Ništa drugo objektivno nema potencijal da zaustavi sprovođenje francusko-nemačkog plana. Budemo li sedeli skrštenih ruku, ova izdajnička vlast će ispuniti sve što je tim planom predviđeno, uključujući i uvođenje Kosova u međunarodne organizacije“, rekao je Jeremić novinarima u Beogradu.

„Odbijamo da jedan čovek sam odlučuje o ovako važnom pitanju i da u naše ime izdaje Kosovo i Metohiju zarad svog opstanka na vlasti. Narod mora da se pita za svoju budućnost i za budućnost države. Niko nema pravo da o ovako važnim stvarima odlučuje narodu iza leđa“, dodao je Jeremić.

On je istakao da ne govore istinu oni koji kažu da je svojim usmenim prihvatanjem francusko-nemačkog plana predsednik Srbije Aleksandar Vučić stavio tačku na pristanak Srbije na državnost Kosova i njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama, što plan predviđa.

„Ta usmena saglasnost obavezuje samo njega i nikoga drugog. Još uvek nije kasno da izbegnemo katastrofu“, rekao je Jeremić.

„Neki kažu da nema referenduma o izdaji, a mi kažemo da nema izdaje sa referendumom“, dodao je.

Jeremić je naveo da je prikupljanje potpisa za referendum nadstranačka i nadpolitička akcija.

„Pozivamo sve kojima je stalo da sačuvamo Kosovo, svojim potpisom da doprinesu ostvarenju jedine okolnosti u kojoj će to biti moguće – raspisivanje narodnog referenduma, obavezujućeg za sve državne organe. Spremni smo da podržimo sve akcije koje za svoj cilj imaju sprečavanje izdaje“, rekao je Jeremić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.