21:34, 17.09.2020Izvor: RTV Kim

Nastavak suđenja Krstiću i Šabaniju sutraSuđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva biće nastavljeno i sutra, potvrdio je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.

nastavak-sudenja-krsticu-i-sabaniju-sutra

Foto: RTV Kim

Vasić je kazao da su danas saslušana dva svedoka iz porodice Nuha, čija su četiri člana stradala za vreme sukoba.

“Sud je za sutra zakazao nastavak saslušanja još dva svedoka i planirano je da u prvoj polovini oktobra budu zakazana još tri ročišta za saslušanje svedoka tužilaštva. Odbrana nema svoje svedoke koji bi eventulano došli da pred sudom svedoče u Zlatanovu korist, najpre zbog samog straha da se sutra Zlatanu nešto slično ne desi”, kazao je Vasić.

Vasić je uveren da će u ovom pretresu, bez obzira što svi svedoci tvrde da je Krstić u tom periodu bio uniformisan, dokazati da to nije istina.

“On za vreme sukoba nije bio na Kosovu, bio je u Kragujevcu, gde je živeo od sedamdesetih godina prošlog veka. On nema nikakve veze sa ovim što se porodici Nuha, nažalost, desilo”, istakao je Vasić.

Zlatan Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritovoru je od aprila 2019. godine.

Destan Šabani, koji je za vreme sukoba obavljao dužnost policijskog inspektora u Uroševcu, je optužen da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš.

Suđenje je zakazano za sutra (petak) u 9 sati i 30 minuta. 


Tagovi: PravosuđeSrbiRatni zločin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije