12:43, 17.09.2020Izvor: RTV Kim

Nastavljeno suđenje Krstiću i ŠabanijuSaslušanjem svedoka, članova porodice žrtava, nastavljeno je suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

nastavljeno-sudenje-krsticu-i-sabaniju

Foto: RTV Kim

Zlatan Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritovoru je od aprila 2019. godine.

Prema ranijim navodima advokata odbrane Dejana A. Vasića "Zlatan Кrstić nije bio pripadnik vojske ni policije, a od sedamdesetih godina živi u Кragujevcu i na Кosovo nije dolazio tokom sukoba. Rodno Nerodimlje je nakon sukoba posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim svedokom tužilaštva, bez ikakvih problema".

Destan Šabani, koji je u vreme sukoba obavljao dužnost policijskog inspektora u Uroševcu, je optužen da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš.

Iako je suđenje otvoreno za javnost, sudija Musa Konđeljija zabranio je novinarima snimanje izjava svedoka i objavljivanje njihovih imena, dozvoljavajući upotrebu njihovih inicijala.


Tagovi: PravosuđeRatni zločinKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije