21:23, 15.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus / Kosovo Online

Navršavaju se dve godine od ubistva Olivera IvanovićaDve godine od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića navršavaju se danas, a počinioci, nalogodavci i motivi ubistva još nisu otkriveni. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

navrsavaju-se-dve-godine-od-ubistva-olivera-ivanovica

Foto: Tanjug

U Kosovskoj Mitrovici, dvogodišnji pomen biće obeležen u 10h polaganjem cveća i paljenjem sveća ispred stranačkih prostorija GI SDP. 

Brat pokojnog Olivera, Miroslav Ivanović sa porodicom će obeležiti drugu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića danas u 11 sati na Novom groblju u Beogradu. 

“Porodica će biti okupljena na groblju oko 11 sati. Naravno, doći će i prijatelji. Svako ko želi da dođe je dobrodošao”, istakao je Miroslav Ivanović.

Povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića porodica i prijatelji prisustvovaće pomenu danas u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, simbolično u 8.15 časova, jer se u to vreme pre dve godine desilo ubistvo u Kosovskoj Mitrovici, najavila je u izjavi za Kosovo Onlajn njegova supruga Milena Ivanović.

“I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. Oliver je voleo da odlazi u hram sa sinom Bodanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom. Ali, ovoga puta biće održan i pomen u kripti Hrama Svetog Save, a sa nama će biti svi prijatelji i svi naši dragi ljudi i na taj način ćemo obeležiti ovaj dan. To će postati tradicija - da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikada da ga zaboravimo”, napomenula je Milena Ivanović.

Udruženje "Jedan od pet miliona“ najavilo je da će u subotu, 18. januara organizovati novi protest u Beogradu koji će kako se navodi, biti posvećen "ubijenom lideru opozicije na Kosovu i Metohiju Oliveru Ivanoviću“.

"Nakon dve godine mi još uvek ne znamo nalogodavce tog dogadjaja, ali nas svakoga dana podsećaju na to kome sve smeta drugačije, slobodno, demokratsko razmišljanje kakvo je Oliver imao. Sećanje na Olivera Ivanovića jeste u svima nama koji se svakodnevno borimo, bilo na ulici ili na druge načine. Sećanje na Olivera jeste u svima nama koji slobodno razmišljamo i zato Oliver Ivanović živi u svima nama“, stoji u saopštenju.

Organizatori 59. protesta "Jedan od pet miliona“ su najavili da će okupljanje gradjana početi u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama u znak sećanja na Olivera Ivanovića.

Do sada poznati detalji ubistva Olivera Ivanovića

Do sada je javnosti bilo poznato sedam imena osumnjičenih u umešanost u ubistvo Ivanovića i to – Marko Rošić i pripadnik Kosovske policije Nedeljko Spasojević koji se već godinu dana nalaze u pritvoru, zatim pripadnik Kosovske policije Dragiša Marković koji je pušten iz pritvora u februaru prošle godine, bivša bliska saradnica Olivera Ivanovića Silvana Arsović, pripadnik Kosovske policije Rade Basara, potpredsednik  Srpske liste Milan Radoičić i Ž.B. koga su srpski zvaničnici identifikovali kao šefa operative Kosovske policije za Region Sever Željka Bojića, što do sada nisu potvrdili kosovski istražni organi.
 


Tagovi: MitrovicaKosovoOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije