Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Nenad Rašić novi ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi

Predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, novi je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, javlja Koha.
Image

Odluku o imenovanju Rašića doneo je kosovski premijer Aljbin Kurti.

Kurti je čestitao Rašiću na novoj funkciji, navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Kosovski premijer je doneo ovu odluku pošto je prethodno predsednik Srpske liste Goran Rakić podneo ostavku na tu funkciju u znak protesta zbog odluke vlade u Prištini o preregistraciji vozila i kažnjavanju vozača koji to nisu učinili.

Rašić: Neće biti teško biti bolji od prethodnika

Novoimenovani ministar za zajednice i povratak, Nenad Rašić, rekao je za Radio Kim da očekuje da će na novom zadatku imati punu podršku kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Rašić je kazao da je njegov zadatak da bude bolji od svog prethodnika (Gorana Rakića, prim. aut.) i da to neće biti težak posao.

Odluku o imenovanju Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak jutros je potpisao kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Imali smo danas duži sastanak, kao i juče. Razgovarali smo o našim planovima i tome kako bi trebalo naša saradnja da izgleda. Izneo sam neke svoje predloge. Sam čin potpisivanja za mene znači da ćemo mi svakako pokušati da napravimo bolje odnose, koji su loši zbog svih ovih okolnosti u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Rašić.

Novi ministar očekuje da će imati putu podršku kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

„Suštinski je stvarno važno da dobijemo jednog predstavnika koji bi bio autentičan kosovski Srbin i iskreno radio u interesu građana, pre svega Srba i ostalih zajednica, ali ne na štetu Albanaca. Postoji jedan zadatak, a to je biti bolji ministar od prethodnih ministara. S obzirom na njihove loše rezultate, moj posao neće biti težak u smislu biti bolji od njih. To su moja generalna očekivanja. Mi kosovski Srbi moramo već jednom da se uzmemo 'use i u svoje kljuse' kao što kaže stara poslovica“, poručio je Rašić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.