17:57, 07.09.2019Izvor: Mozzart Sport

Nepobedive srpske odbojkašice idu po još jedno zlato!Evropske i svetske šampionke idu po još jedno zlato! Treće u poslednje tri godine! Kakva je ovo čudesna generacija srpskih odbojkašica... Nema im ravnih, niko na svetu ne igra odbojku tako dobro kao one.

nepobedive-srpske-odbojkasice-zlatna-generacija-ide-po-jos-jedno-zlato

Foto: Mozzart Sport

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice u Turskoj, posle sjajne partije u polufinalu protiv Italije i pobede 3:1 u setovima (25:22, 25:21, 21:25, 25:20). Moglo je da bude i maksimalnih 3:0, ali su Italijanke uspele da osvoje treći set.

Nezavisno od brojki i rezultata, najvažnije je što je Srbija u skoro svakom trenutku meča delovala kao bolja i stabilnija ekipa koja ne brine za konačan ishod. Uz sav kvalitet, taj pobednički mentalitet je razlika koja odvaja ovu generaciju Srbije i od najkvalitetnijih protivnika poput Italije.

Srpske odbojkašice će sutra od 18:30h braniti evropsku titulu protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela između domaćina Turske i Poljske.

Ali posle ovakve partije danas protiv Italije, ko god da izađe Srpkinjama na crtu, neće mu biti lako i biće autsajder. Čak i Turkinje pred 12.000 svojih navijača.

Novo zlato, treće u poslednje tri godine na velikim takmičenjima, je nadohvat ruke srpskim odbojkašicama.


Tagovi: Srbija

Povezane vesti