„Nepoznata lica uništavala lokale, bačeni topovski udari, policija to nemo posmatrala“

Povodom oštećenja najmanje tri lokala u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice, čiji su vlasnici Srbi, oglasio se član Kriznog štaba i bivši gradonačelnik ...
Image

Prema Radojevićevim tvrdnjama „sinoć su nepoznati počinioci lomili lokale u vlasništvu Srba, vlasnici su pokušali da spreče vandale u uništavanju, ali su neki ljudi bacili topovske udare na njih i pobegli u pravcu južnog dela Mitrovice“.

Radojević je naglasio da je „Kosovska Mitrovica jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji“ i dodao da smo „svi prethodnih godina uložili mnogo truda i energije da sačuvamo tu multietničnost“.

„Međutim, poslednji Kurtijevi potezi i slanje policajaca u severni deo Mitrovice ne doprinose toj stabilnosti, a sinoćni primer je upravo to. Ti policajci, iako su na samo 50 metara od tih lokala, nisu reagovali, nisu preduzeli ništa i nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Mitrovice“, kazao je Radojević.

Apelovao je na stanovništvo da bude uzdržano i da ne naseda na provokacije.

Radojević je istakao da „Srbi na Kosovu i Metohiji nisu nikome pretnja“ i pozvao ljude na severu „da mirno i dostojanstveno brane svoje pravo na slobodu i ostanak na ovim prostorima“.

U vezi slučaja oštećenja imovine, Radio Kontakt Plus pokušao je da dobije više informacija od Kosovske policije.

Rekli su nam da su „izašli na lice mesta, uzeli podatke i polomljena stakla“.

Dodali su da će „otvoriti slučaj povodom ovog događaja“ i da će dežurni tužilac „o svemu biti obavešten“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.