12:41, 31.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Krov nad glavom i jednokratna pomoć za porodicu SimijonovićPetočlanoj porodici Simijonović, koja živi u Kosovskoj Mitrovici, obećano je danas rešenje stambenog pitanja i jednokratna novčana pomoć, od strane Privremenog opštinskog organa.

nov-krov-nad-glavom-i-jednokratna-pomoc-za-porodicu-simijonovic

Radio Kontakt Plus

Simijonovićima koji su se pre 8 godina doselili iz Novog Brda u Kosovsku Mitrovicu, obećani su ključevi stana u naselju Suvi Do, površine 67m2 i jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Nikola Simijonović, glava porodice, kaže da teško žive u stanu dodeljenom od strane Habitata i ne krije sreću što će se kvalitet života njegove dece i supruge popraviti.

„Moja porodica živi privatno, plaćali smo kiriju do prethodne godine. Živimo od socijalne pomoći, žena i ja nigde ne radimo, imamo troje dece... Srećni smo, jer smo dobili krov nad glavom i hvala svima što su nam učinili to,“ - kazao je Simijonović.

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kaže da je pomoć lokalne samouprave i države Srbije usmerena ka mladim bračnim parovima sa više dece.

„Mi kao lokalna samouprava uspeli smo da obezbedimo jednu stambenu jedinicu, gde će ova divna porodica nastaviti da živi, da se uvećava. Naš osnovni cilj jeste čvrst opstanak svakog pojedinca na prostoru Kosova i Metohije. Podrška države Srbije će se nastaviti i u narednom periodu, a boljitak u 2020. godini osetiće svaka porodica u Kosovskoj Mitrovici,“ - obećao je Spirić.


Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije