13:35, 23.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Nova kuća za porodicu Perić iz Prekovca kod Novog BrdaPorodica Bojana Perića iz sela Prekovce kod Novog Brda, dobiće novu kuću površine 62 metra kvadratna. Кamen temeljac danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik opštine Novo Brdo, Saša Milošević.

nova-kuca-za-porodicu-peric-iz-prekovca-kod-novog-brda

Foto: MZZP

Ukoliko radovi budu tekli po planu, Perići će se za dva meseca useliti u novi dom, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak (MZZP).

”Naša misija će jedino biti ispunjena na način kada gradimo, radimo, pomažemo i porodicama koje ne mogu same da obezbede normalne uslove za život, to mi priuštimo. Кada uradimo ovako jednu dobru stvar kao što smo to danas učinili, svi problemi sa kojima se tokom rada suočavamo ostanu u senci dobrog posla i sreće porodica kojima gradimo kuće. Ovo je početak izgradnje planiranih kuća koje ćemo sa partnerima iz Кancelarije EU na Кosovu graditi, a kojih će, kako sam i najavio, biti na desetine. Porodici Perić čestitam a svima onima koji nas kritikuju zbog bilo čega poručujem da je naš rad i zalaganje za opstanak našeg naroda odgovor na sve neistine kojima se služe”, rekao je Rakić.

Bojan Perić, koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom, "a to što su danas ministar Rakić i gradonačelnik Novog Brda Saša Milošević položili kamen temeljac za njihovu novu kuću je kamen opstanka i planiranja budućnosti u ovom mestu".

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Saša Milošević, kazao je da je svako ulaganje značajno za meštane ove opštine, jer se time šalje jasna poruka da stanovnici Novog Brda mogu da očekuju pomoć u različitim oblastima važnim za njihov život.

”Uz zahvalnost ministru Rakiću, moram da iskažem i punu zahvalnost svima onima koji su verovali u nas da rezultati neće izostati, što danas ponovo potvrđujemo.”

Polaganju kamena temeljca, prethodio je sastanak ministra za zajednice i povratak i gradonačelnika Novog Brda, koji su razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim projektima koje ovo ministarstvo može da podrži.

Polaganju kamena temeljca, prisustvovala je i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Ana Rostocki.
Tagovi: Goran RakićPomoćMZZPNovo Brdo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije