12:58, 07.04.2021Izvor: Tanjug, RTV

Nova proizvodna linija i 45 radnih mesta u Zubinom PotokuZa kompaniju "Javor" u Zubinom Potoku, gde trenutno radi 45 žena na poslovima konfekcije, danas je dogovoreno otvaranje nove proizvodne linije u saradnji sa kompanijom "Jumko", što znači, kako je pojasnio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, mogućnost za otvaranje isto toliko novih radnih mesta.

nova-proizvodna-linija-i-45-radnih-mesta-u-zubinom-potoku

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petković je nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije "Jumko" Branislavom Trajkovićem, pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Veselinom Kočanovićem i gradonačelnikom Zubinog Potoka Srđanom Vulovićem, kazao da su razgovarali o tome kako mogu dodatno da unaprede privredni razvoj u opštini Zubin Potok.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i Vlada Srbije, naveo je Petković, čini sve da pomogne i privredni razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

"Imamo i posebne programe za razvoj poljoprivrede, ali i privrede, nabavku opreme i ostalih proizvodnih linija. S tim u vezi, dogovrili smo i otvaranje nove proizvodne linije u kompaniji 'Javor' što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta, ali i nove poslove koje će obezbediti s druge strane kompanija 'Jumko'", kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, to znaci da Kancelarija i Vlada Srbije razvijaju srpsku privredu.

"To znači da se svi zajedno borimo da dođemo do novih radnih mesta i da na taj način podižemo standard u srpskim sredinama", dodaje Petković.

Posebno zadovoljstvo je izrazio zbog toga što se radi o radnim mestima koja su namenjena ženama.

"S obzirom na to da na Birou rada, i uopšte kada je reč o poslu, žene teže dolaze do posla, ovo će biti prilika za naše žene na KiM da svojim trudom i radom, umećem i znanjem pokažu šta umeju i samim tim doprinesu i razvoju opštine Zubin Potok, ali i svojim porodicama i svojim domovima", navodi direktor vladine Kancelarije.

Petković zaključuje da će Kancelarija za KiM uložiti finansijska sredstva i podržati takav, ali i svaki drugi vid koncepta koji podrazumeva da se upošljavaju naši ljudi i na taj način otvaraju nova radna mesta na Kosmetu.


Tagovi: Zubin PotokPrivredaKancelarija za KiMZapošljavanjePetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije