19:51, 30.07.2021Izvor: Beta, N1

Nove mere u Crnoj Gori, u ugostiteljske objekte uz jedan od četiri dokazaVlada Crne Gore usvojila je nove mere protiv korona virusa, koje će važiti do 20. avgusta.

nove-mere-u-crnoj-gori-u-ugostiteljske-objekte-uz-jedan-od-cetiri-dokaza

yachting.com

Ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, noćne klubove i diskoteke, omogućava se uz najmanje jedan od sledeća četiri dokaza - da je osoba u primila obe ili jednu prvu dozu antikovid vakcine, da poseduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je prebolela Kovid-19 ili dokaz o negativnom brzom antigenskom testu koji nije stariji od 48 sati.

„Jedan od ovih uslova moraju da poseduju svi zaposleni u ugostiteljstvu“, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Igor Galić.

Vlasnici objekata u obavezi su da odrede osobu koja će kontrolisati posedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Za maloletnike se ne zahteva da ispunjavaju ove uslove, osim pri ulasku u diskoteke ili noćne klubove.

Pod ovim istim uslovima dozvoljava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se kontrolišu na ograničenom prostoru odlažu se do 20. avgusta.

„Građani koji se ubuduće budu vakcinisali ili radili test, dobiće nacionalnu kovid potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog lekara“, kazao je Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja.

Sekulić je najavio da će, tokom dana ili najkasnije do ponedeljka, preuzimanje digitalne potvrde biti omogućeno i preko sajta eZdravlje.

„Na taj način ćemo skratiti put građanima, neće morati da idu u zdravstvene ustanove, već će potvrdu moći da preuzmu onlajn“, istakao je Sekulić.


Tagovi: Crna GoraKorona virusRegion i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije