Novi DSS KiM poziva na bojkot izbora na severu Kosova

Nova demokratska stranka Кosova i Metohije (Novi DSS) pozvala je svoje članove i simpatizere na potpuni bojkot vanrednih izbora na severu Kosova, koje je raspisala kosovska predsednica Vjosa Osmani.
Image

“U danima kada je ugrožen opstanak našeg naroda na Кosovu i Metohiji, kada svakodnevno trpimo torturu i iživljavanje Кurtijeve specijalne policije, kada nam se preti novčanim kaznama i oduzimanjem vozila, dok se našim sunarodnicima u kosovskim sudovima izriču drakonske kazne zatvora zbog izmišljenih ratnih zločina ili istine izgovorene o Račku, suludo je uopšte pomišljati o izlasku na separatističke izbore kojim bi dali legitimitet sopstvenom nestanku sa vekovnih ognjišta”, navodi se u saopštenju.

Apelovali su na sunarodnike da ostave za sobom sva neslaganja i razmirice i da se zajedničkim snagama i svim demokratskim sredstvima bore za opstanak na KiM. 

Prethodno je iz Srpske liste saopšteno da ta stranka neće učestvovati na vanrednim izborima za četiri srpske opštine na severu Kosova, kao ni građani koji ih podržavaju.

Podsetimo, kosovska predsednica, Vjosa Osmani, raspisala je juče za 18. decembar vanredne izbore za predsednike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. 

Srbi sa severa Kosova, odlučili su 5. novembra da napuste sve kosovske institucije nakon odluke kosovske vlade o faznoj preregistraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.