Novi DSS KM: Zadnji trenutak da se odupremo svima koji pokušavaju da nas proteraju

Novi DSS Кosovske Mitrovice izražava bes i ogorčenje povodom pucnjave na vozilo na punktu kod Bistričkog mosta u kom su se nalazile dve osobe srpske nacionalnosti, od kojih je jedna ranjena.
Image

„Nakon samo dvadesetak dana od ’dobrovoljnog’ uklanjanja barikada na severu КiM-a i garancija koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio od zapadnih centara moći, imali smo niz teških napada na Srbe i srpsku decu. Od ranjavanja dečaka u Sirinićkoj župi na Badnji dan, preko varvarskog prebijanja Stefana Tomića u Кlokotu i Lazara Milutinovića u Suvom Dolu, do današnjeg ranjavanja M. D, na koga su specijalne jedinice Kosovske policije ispalile kišu rafala“, navodi se u saopštenju Novog DSS-a Kosovske Mitrovice dodajući da „o maltretiranju Srba zbog КM tablica i novim hapšenjima i zastrašivanju i ne govorimo“.

Upitali su šta još treba da se dogodi da bi Srbija i međunarodni predstavnici Srbe uzeli u zaštitu. 

„Da li nečije dete treba biti ubijeno da bi konačno shvatili dokle nas je dovela pogubna politika naše države poslednjih 15 godina“, pitaju takođe.

Ocenjuju da je od Martovskog pogroma 2004. godine, ovo „nesumnjivo najteži period po Srbe na КiM-u koji su prepušteni Aljbinu Кurtiju na milost i nemilost“.

Pozvali su srpski narod na jedinstvo. 

„Zadnji je trenutak da se odupremo svima koji pokušavaju da nas proteraju sa naših vekovnih ognjišta, bilo da se radi o ovakvim fašističkim napadima ili sporazumima kojima Кosovo i Metohija postaje nezavisna država. Za Novi DSS srpsko Кosovo i Metohija nema alternativu“, zaključuje se u saopštenju novog DSS-a Kosovske Mitrovice.

Pripadnici specijalne Кosovske policije pucali su kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković. Tom prilikom je, kako je naveo Petković, ranjen je M. D. dok je njegov suvozač D. S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Kosovska policija saopštila je posle incidenta da su njeni pripadnici pucali pošto je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Opširnije o današnjem incidentu čitajte u vestima ispod.

Svečlja: Nećemo tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom

Muškarac ranjen kod Bistričkog mosta nije životno ugrožen

Srpska lista: Rafalna paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

KP: Na vozilo kod Bistričkog mosta je pucano, jer su bili ugroženi životi policajaca

Petković: Specijalci pucali na vozilo kod Bistričkog mosta, ranjen muškarac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.