Novi DSS o presudi Todosijeviću: Poruka kakva je budućnost na Kosovu, odupreti se svim demokratskim sredstvima

Pokrajinski odbor Nove demokratske stranke Srbije na Kosovu i Metohiji osudio je današnje izricanje presude Ivanu Todosijeviću koju su okarakterisali kao sramnu.
Image

„Ova i ovakva presuda je i poruka svim našim sunarodnicima kakva ih budućnost čeka na takozvanom nezavisnom Kosovu. Zato je sada zadnji momenat da se svi ujedinimo, i da se jedinstveni, svim demokratskim sredstvima odupremo pokušajima Aljbina Kurtija i prištinskih vlasti da nas proteraju sa naših vekovnih ognjišta“, stoji u saopštenju Novog DSS-a na KiM-u.

Osnovni sud u Prištini proglasio je Todosijevića krivim za, kako je saopšteno, podstrekivanje mržnje, razdora i netrpeljivosti, navodeći da je u vremenskom razdoblju dok je bio na položaju u Ministarstvu za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi podstrekivao i javno širio mržnju, razdor i netrpeljivost između naroda, entičkih i rasnih grupa.

Njemu je izrečena kazna od godinu dana zatvora i ona će biti primenjena nakon pravosnažnosti presude. Todosijević se obavezuje i da plati paušal od 100 evra i 50 evra u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude.

Podsetimo, Todosijević je tokom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja izjavio da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombardovanje, zbog čega je prvostepeno osuđen 2019. godine u Prištini na dve godine zatvora.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.