Novi DSS: Probleme rešavati mirnim putem, u skladu sa rezolucijom 1244

“Apelujemo da se problemi rešavaju mirnim putem, bez upotrebe sile, a u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN”, poruka je Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) nakon ...
Image

Iz ove stranke se pridružuju pozivu koji su građanima juče uputili gradonačelnici četiri severne opštine i 62 odbornika “da ne upadnu u zamku primamljivih ponuda Aljbina Кurtija po pitanju registarskih tablica i ličnih dokumenata”.

Ujedno su pozvali sunarodnike da budu oprezni, ali da ne podležu panici, jer smo, dodaju iz ove stranke, “već 23 godine naviknuti na pritiske i probleme”.

Iz Novog DSS-a tvrde da su sva dešavanja i svi problemi koji sada dostižu kulminaciju, “direktna posledica pogubne politike naše države od 2008. godine, kada su se Кosovo i Metohija branili u onolikoj meri koliko to nije štetilo interesima EU”. 

Dodaju da je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, rekao da je rubikon pređen, te da je, kako ističu, krajnje vreme da se ta politika promeni.

“S tim u vezi, očekujemo da se u najskorije vreme zakaže posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj će se izložiti detaljniji plan u vezi naše južne pokrajine, i da je oko njega potreban što širi kensenzus”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da je Nova demokratska stranka Srbije “apsolutno spremna na saradnju sa svim političkim subjektima koji rade u interesu opstanka našeg naroda na Кosovu i Metohiji i odbrani Ustava Republike Srbije i rezolucije SB UN”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.