Novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka o preuzimanju mandata: Usklađujemo delovanje sa SAD i drugima

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, položiće svečanu zakletvu 19. maja. Očekuje se da to uskoro učine i ostali koji su pobedili na nedavno održanim lokalnim izborima na severu ...
Image

Zećiri je rekao da novi gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića ne polažu svečane zakletve u istom danu zbog tehničkih razloga.

„Postoje tehnički problemi oko organizacije u svim tim opštinama, to je razlog što se sve zakletve ne polažu u istom terminu. Na primer, Opština Leposavić kasni kada je reč o sertifikovanju kandidata“, dodao je.

Zećiri je kazao da su u prethodnom periodu razgovarali sa predstavnicima ambasada Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

„Verujem da ćemo biti kompetentni da pružimo usluge svim građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Važno je preduzeti prve korake u pravcu uspostavljanja administracije, na šta nas kosovski zakon obavezuje. Na potezu smo, trudićemo se da damo sve od sebe”, dodao je.

Američki ambasador u Prištini, Džefri Hovenijer, juče je izjavio da novoizabrani gradonačelnici i odbornici treba da imaju tehničku, a ne političku ulogu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.