Položili zakletvu gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića

VEST JE AŽURIRANA Novoizabrani gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića položili su zakletvu danas, čime su i zvanično preuzeli vlast u ove tri opštine na severu Kosova, javlja ...
Image

Novi gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci, član je Demokratske partije Kosova. On je osvojio 114 glasova na nedavno održanim vanrednim lokalnim izborima.

Peci je položio zakletvu danas u Osnovnoj školi „Isa Boljetini“ u selu Boljetin.

Na čelu Opštine Leposavić nalazi se Ljuljzim Hetemi iz Samoopredeljenja, za kojeg je glasalo 100 ljudi.

On je zakletvu položio u prostorijama OŠ „Kadri Bistrica“ u selu Bistrica.

Novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka, Izmir Zećiri iz Demokratske partije Kosova, na aprilskim izborima dobio je oko 200 glasova.

On je preuzeo dužnost danas u prostorijama opštinske Kancelarije za zajednice u selu Čabra.

„Odgovornost će biti na najvišem nivou, pružaćemo usluge svim građanima opštine Zubin Potok, bez ikakve razlike“, rekao je Zećiri.

Naglasio je da svi objekti na teritoriji opštine Zubin Potok pripadaju meštanima i najavio da će nova lokalna vlast svoje dužnosti obavljati u opštinskoj zgradi u centru tog mesta.

Sa druge strane, gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci, nije mogao novinarima da kaže da li i kada bi novo lokalno rukovodstvo moglo da uđe u opštinsku zgradu.

“Radiću za sve. Odnosiću se jednako prema svim građanima opštine Zvečan“, rekao je Peci.

Do sada su Opština Zvečan, Opština Zubin Potok i Opština Leposavić funkcionisali u istim objektima u kojima se nalaze i Privremeni organi tih lokalnih samouprava koji rade u sistemu Republike Srbije.

Podsetimo, novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice i član Samoopredeljenja, Erden Atić, stupio je na dužnost 19. maja.

Srpska lista je istog dana saopštila da je “počela okupacija severa Kosova” i najavila “odlučan odgovor Srba 1. juna ukoliko ne prestane Kurtijeva represija”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.