08:37, 28.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Novi raspored kretanja građana na Kosovu, otvaraju se verski objektiOd danas stupa na snagu novi raspored kretanja za građane, u okviru druge faze ublažavanja mera preduzetih protiv pandemije korona virusa na Kosovu. Građanima će biti dozvoljeno kretanje od 05-21h, a pored toga, otvaraju se i verski objekti.

novi-raspored-kretanja-gradana-na-kosovu-otvaraju-se-verski-objekti

Radio Kontakt Plus

Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja, Arben Vitija, na konferenciji za novinare održanoj pre tri dana, najavio je nove, relaksiranije mere, nakon poboljšane situacije na terenu kada je u pitanju pandemija korona virusa na Kosovu.

Novo ublažavanje mera znači i ponovno otvaranje verskih objekata na Kosovu.

Vitija je nagovestio, da će građanima biti na raspolaganju više vremena za neometano kretanje.

"Građanima će biti dozvoljeno da se slobodno kreću od 05h- 21h. Važno je da u toku prelaska na novu fazu budemo odgovorni prema sebi i drugima", naglasio je Vitija.

Druga faza počela je 18. maja i trajaće do 1. juna, a ublažavanje mera zavisi od procene situacije i preporuka Instituta za javno zdravlje i Svetske zdravstvene organizacije.

Treća faza počinje 2. juna i trajaće do nove odluke.

Prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini, od 8. februara na Kosovu su testirana 13.992 sumnjiva uzorka na virus SARS-CoV-2.

Ukupan broj obolelih je 1.048, dok je 30 lica preminulo od posledica izazvanih korona virusom.


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije