Novi slučaj paljevine automobila na severu Kosova, požar zahvatio tri

Novi slučaj paljevine automobila zabeležen je noćas na severu Kosova. Podmetnuti požar u Lešku zahvatio je tri automobila - potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kancelarije za informisanje ...
Image

„U 03:10, kosovski Srbin, obavestio je policiju da je u Lešku, u Leposaviću, požar zahvatio tri njegova automobila (bez registarskih oznaka RKS)“ – naveli su iz Kosovske policije. 

Dodaju i da je slučaj pokrenut kao „podmetanje požara“. 

Javnost je o ovom slučaju prvobitno obavestio savetnik kosovske predsednice, Bljerim Velja, na svom Tviter nalogu, navodeći da se nastavlja „kriminalna kampanja paljenja automobila“ na severu Kosova, te da su zapaljena tri automobila.

„Ilegalne strukture Srbije sada ciljaju lokalne Srbe za koje smatraju da sarađuju sa kosovskim institucijama“ – dodao je, ne precizirajući detalje slučaja. 

Podsetimo, poslednji slučaj paljevine automobila dogodio se krajem marta, kada su zapaljena tri automobila sa „RKS“ tablicama u severnom delu Kosovske Mitrovice i u Zvečanu, te prethodno dva u Zubinom Potoku. Nakon toga priveden je M.B. koji se tereti za paljenje automobila u opštini Zubin Potok, ali i druga krivična dela. On se i dalje nalazi u pritvoru. 

KoSSev portal podseća da je od početka ove godine, uljučujući najnoviji slučaj, zapaljeno ukupno devet vozila, od kojih su pet sa „RKS“ tablicama.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.