19:08, 05.04.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Na Kosovu novih pet pozitivnih na virus korona, ukupno 145Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje, saopštio je večeras da je na Kosovu zabeleženo još pet novih slučajeva inficiranih virusom korona, što je ukupno 145 obolelih.

novih-pet-pozitivnih-na-virus-korona-ukupno-145

Foto: Koha

Radi se o slučajevima kontakta, od kojih su tri iz opštine Mališevo, jedan iz Đakovice i jedan iz opštine Vučitrn.

U saopštenju Instituta za javno zdravlje, navodi se da je u laboratoriji u Prištini testirano 93 uzorka uzetih iz slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i iz praćenja kontakata slučajeva sa terena.

Od 8. februara do danas, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, testirano je ukupno 1.964 sumnjivih uzorka na virus SARS-CoV-2, od kojih je 145 pozitivno, a jedna osoba je preminula.

Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje kontinuirano 24 sata dnevno prati, kontaktira i nadgleda sve slučajeve kontakata sa do sada obolelih od koronavirusa, takvih je 3.137.

Prema podacima opštinskih kriznih štabova sa severa Kosova, u srpskim sredinama, korona virusom zaraženo je 27 lica, od kojih je jedno preminulo.

U Kosovskoj Mitrovici 17 osoba je inficirano korona virusom, u Zvečanu sedam, u opštini Leposavić do sada su dve osobe zaražene, od kojih je jedan pacijent preminuo. Na centralnom Kosovu, u opštini Lipljan, zabeležen je jedan pozitivan slučaj.

Ovi podaci nisu u potpunosti uvršteni u statistiku o broju zaraženih na Kosovu, koju vodi Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 

Kosovski ministar zdravlja, Arben Vitia, najavio je sinoć da će ovaj institut početi da sabira i slučajeve iz sredina nastanjenim Srbima, a za koje se testiranja vrše u srpskim institucijama.


Tagovi: KosovoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije