Nova poruka Ristića, Trajkovića i Jovića patrijarhu Porfiriju: Narod se oseća napušteno, kao jaganjci pred klanje

Predstavnici Pokreta "Otadžbina", Srpskog nacionalnog foruma i Pokreta za odbranu Кosova i Metohije - Slaviša Ristić, Momčilo Trajković i Nebojša Jović, obratili su se ...
Image

Potpisnici saopštenja naveli da su očekivali bilo kakav odgovor patrijarha, makar i negativan.

„Znamo da se crkva ne bavi politikom, ali vernim narodom mora. Ovo je vreme biti ili ne biti za naš narod. Ne vreme politike, već nacionalne borbe zarad nacionalnog opstanka“, poručili su poglavaru SPC.

Istakli su da “narod u državnoj strukturi nema kome da se obrati, da smo od države odbačeni, ostavljeni na (ne)milost kosovskih vlasti i korumpiranih srpskih političara, a da su naša tuga, strah i zabrinutost veliki”.

„Saopštavamo vam mišljenje i strahove velike većine srpskog naroda sa Кosova i Metohije. Apsolutne većine. Ona manjina naših sugrađana kojoj je samo do profitiranja na našoj nesreći stalo, svrstala se kroz politički angažman na stranu protivnu opstanku našeg naroda i države“, naveli su Ristić, Trajković i Jović.

Istakli su da je “ta manjina političkih profitera sve manja i tanja, ali istovremeno sve surovija”.

„Ona samo pojačava strah i osećaj beznađa u našem narodu. Deluje sa albanskim progoniteljima srpskog naroda, crkve i države. Vaša Svetosti, molimo Vas da ovo naše obraćanje razumete kao 'glas vapijućeg u pustinji'. Nemamo više nikoga kome verujemo, a kome bismo se obratili. Kao dete smo koje se obraća ocu za pomoć. Mi u Vas polažemo nadu“, glasi poruka upućena patrijarhu Porfiriju.

Ristić, Trajković i Jović su podsetili aktuelnog poglavara SPC na to da su kod patrijarha Pavla i Irineja “uvek nailazili na otvorena vrata, razumevanje i reči utehe” i izrazili nadu da će im i on pomoći u ovom “izuzetno teškom istorijskom momentu”.

„Ako nemate vremena ili iz nekog drugog razloga ne možete da primite i čujete delegaciju zabrinutih, na (ne)milost ostavljenih Srba sa Кosova i iz Metohije, udostojite nas odgovora, pa makar bio on i negativan. Time ćemo barem znati da ste nas i na ovakav način čuli, te da smo pravu stvar uradili da olakšamo našim dušama“, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.