Obeležen Dan predškolske ustanove u selu Banje, pokloni za mališane

Povodom Dana predškolske ustanove „Maja“ u selu Banje kod Srbice, mališanima ove ustanove uručeni su novogodišnji paketići.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

U svečanoj atmosferi povodom Svetog Vasilija Velikog, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju su u ime predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, obradovali mališane iz predškolske ustanove „Maja“ u selu Banje. Nakon sečenja slavskog kolača, deca su dobila novogodišnje paketiće, saopšteno je na Fejsbuk stranici Kancelarije za KiM.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Miloš Terzić, uputio je čestitke povodom srpske Nove godine svim građanima koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Izrazio je želju da 2024. godina donese zdravlje, uspeh i političke pobede, što je, kako kaže, nasušna potreba za srpski narod na ovim prostorima.

„Pred nama je puno izazova u narednom periodu i važno je da svi predano i marljivo radimo, da Srbiju osnažimo i ekonomski, politički i vojno, jer samo ekonomski snažna Srbija može da sačuva srpski narod i srpske nacionalne interese i vrednosti na Кosovu i Metohiji. Meni je danas neizmerna čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića obradujem naše najmlađe sunarodnike na КiM i evo već tradicionalno predsednik obezbeđuje novogodišnje poklone za decu Кosova i Metohije i cilj svega jeste da im čestitamo praznike, da našu decu učinimo srećnom i da im pokažemo da je država Srbija, predsednik Vučić, uvek uz naš narod na КiM“, naveo je Terzić i dodao da je Кancelarija za KiM u saradnji sa opštinama obezbedila novogodišnje poklone za svu decu u srpskim sredinama na Kosovu.

Predsednik Privremenog organa opštine Srbica, Vasilije Tomašević, zahvalio se predsedniku Srbije i Kancelariji za KiM na podršci koju pružaju deci i svim građanima na KiM, navodi se u objavi.

„Osmesi, radost i sreća na licima dece govore koliko nam znači podrška predsednika Vučića, Кancelarije za Кosovo i Metohiju i države Srbije. Ja bih se zahvalio predsedniku i svima iz Кancelarije za КiM koji su usrećili našu decu i koji se svakog dana trude da naša deca budu srećnija i da budu zbrinuta u ovim teškim vremenima. Hvala predsedniku što razmišlja o našoj deci, o svim ljudima koji žive na Кosovu i Metohiji, kao i Кancelariji za КiM koja nam uvek pomaže“, rekao je Tomašević.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.