Mitrovica: Obeležena 24. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 24. godišnjica NATO bombardovanja zgrade Službe za upravne poslove (SUP) u Kosovskoj Mitrovici.
Image

Na današnji dan, 2. maja 1999. godine, dva NATO projektila pogodila su objekat SUP u Kosovskoj Mitrovici.

Tada su poginuli načelnik Službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković i civil Hasibe Mešahrani.

Takođe, povređeno je 25 civila i 12 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Radio Kontakt Plus

Članovi porodica, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, na mestu gde su pomenuta lica nastradala.

Predsednik Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR) u Kosovskoj Mitrovici, Slobodan Bogićević, kazao je da nikada ne smemo zaboraviti napad NATO saveza na Srbiju.

„Ostali smo ovde i odavde nema dalje. Nastavićemo svakog 2. maja u 08:45 da odajemo poštu poginulima koji će zauvek ostati u našim srcima. Neka im je večna slava i hvala“, dodao je Bogićević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Pre nekoliko godina kod zgrade Rektorata Univerziteta u Prištini, nedaleko od mesta gde su poginule tri osobe od NATO bombi, postavljeno je spomen-obeležje na kojem je uklesano “Ne umiru oni kojih se sećamo”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.