10:33, 12.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Obijena ambulanta u GojbuljiNepoznati počinioci obili su zdravstvenu ambulantu u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, polomivši staklo na vratima i prozorsko okno, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

obijena-ambulanta-u-gojbulji

Foto: Kancelarija za KiM

Obijenu ambulantu juče je uočio domar koji radi u ovoj ustanovi.

Кosovska policija izvršila je uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni, dodaje se u saopštenju. 

Iz Kancelarije za KiM ocenjuju da je ambulanta u Gojbulji od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima ovog sela u kojem živi nekoliko desetina Srba, dodajući da ovaj najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa, kada je zdravstevni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje. 

Iz Kancelarije podsećaju da ovo nije prvi put da se ova ambulanta nalazi na meti napada. 

“To govori u prilog tome da su na meti vandala sve učestalije, ne samo verski objekti SPC na Кosovu i Metohiji, već se u vreme pandemije koronavirusa intenziviraju i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na КiM”, ističe se u saopštenju i podseća da je u martu na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo grafit sa natpisom UČК, koji je posebno uznemirio meštane.

Iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju zahtevaju od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca ovog incidenta. 

“Isto tako, tražimo da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji i stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda”, stoji u saopštenju.


Tagovi: SrbiNapadZdravstvoKancelarija za KiMVučitrn

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije