16:51 | 29.12.2021 Izvor: KoSSev

Obradović: 60 albanskih porodica dobilo novi trafo ali da smanje potrošnju strujeRadnici Elektrokosmeta u naselju Brđani u Kosovskoj Mitrovici izvršili su danas zamenu trafoa, postavljanjem novog jačine od 400 kVA, čime je oko 60 kuća i domaćinstava dobilo struju posle nedelju dana. Iz elektrodostribucije su upozorili da se povede računa potrošnji.

obradovic-60-albanskih-porodica-dobilo-novi-trafo-ali-da-smanje-potrosnju-struje

Kontakt Plus radio

Oko 60 porodica u naselju Brđani bilo je punih 8 dana bez struje nakon što je pregorela trafostanica, usled prekomerne potrošnje. U pitanju su bila etnički albanska domaćinstva, koja su se više puta žalila direktno Prištini prethodnih dana.

„Pretila je humanitarna katastrofa, KEDS se odlučio o zahteve oko 60 potrošača čisto albanskog naselja. Trafo se pokvario usled prekomerne potrošnje i sada smo zamenili sa potpuno novim trafoom od 400 kVA“, kazao je za KoSSev šef dispečerske službe za Sever i koordinator za Sever Zoran Obradović.

On je upozorio potrošače u ovom kraju da se ponašaju racionalno i štede struju.

„Upozoravaju se potrošači da smanje potrošnju i da bespravno ne manipilišu na samom transformatoru, jer elektrodistribucija nije više u mogućnosti da im obezbedi novi transformator“, naglasio je.

U elektrodistribiciji su i ranije jutros za KoSSev potvrdili da je do pregorevanja prethodnog trafoa došlo usled enormne potrošnje struje u ovom delu grada, uključujući i zbog rudarenja kriptovaluta.

Prosečna mesečna potrošnja po domaćinstvu je iznosila 4.000 kwh na nivou cele protekle godine u ovom delu grada.
Tagovi: Električna energijaMitrovica

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije