Obradović: Pozvao parlamentarne stranke da se izjasne o evropskom planu

Predsednik Dveri i narodni poslanik, Boško obradović, pozvao je srpske parlamentarne stranke da se izjasne o evropskom planu, u javnosti poznat i kao francusko-nemački predlog. 
Image

Obradović je naveo one koji su se izjasnili protiv predloga sporazuma o „priznanju lažne države Kosovo“, te one koji su ga podržali. 

„Ali, ne znamo koji je stav SPS, Jedinstvene Srbije, SDPS, PUPS, Pokreta socijalista, SSP. Ni posle pet dana nisu se javno izjasnili Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Aleksandar Vulin i Dragan Đilas. Da li je moguće da nemaju stav o najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju danas? Ili ga možda mudro kriju, jer je suprotnosti sa raspoloženjem njihovih birača?“ – naveo je. 

On je ocenio i da je „apsolutna većina“ građana Srbije protiv „priznanja lažne države Kosovo na bilo koji način“. 

„Među njima su birači i vladajućih stranaka i opozicije. Ivica Dačić i Dragan Đilas znaju da su njihovi birači protiv izdaje Kosova, ali ne smeju da kažu ono što njihova stranačka baza zaista misli. Možda grešim. Zato pozivam sve parlamentarne političke stranke i njihove lidere da se izjasne o francusko-nemačkom sporazumu koji je sada javno objavljen dokument i koji je predsednik Republike prihvatio, prema rečima evropskog zvaničnika Borela koje Vučić nikada nije demantovao“ – naveo je Obradović.

„Vreme je da se prebrojimo i da znamo ko je na kojoj strani. Vreme je da znamo ko je za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a ko je za kapitulaciju i predaju. I vreme je da to saznaju i birači svih naših stranaka“ – zaključio je. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.