Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Obradović: Tražimo Vučićevu ostavku i vanredne izbore na svim nivoima

Dveri, Nova DSS, POKS i Zavetnici traže ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vanredne izbore na svim nivoima, saopštio je predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović.
Image

Obradović je na predlog srpskog predsednika da opozicija prikupi 85 potpisa poslanika Narodne skupštine, a da on nakon toga raspiše referendum za proveru svog legitimiteta, odgovorio da su sve osim ostavke i izbora “Vučićeve medijske fore i fazoni” u kojima oni neće učestvovati.

„Neka aktuelna vlast raspiše izbore na svim nivoima – što znači predsedničke, parlamentarne, pokrajinske i lokalne, pa da vidimo šta građani misle o njihovoj spremnosti da se odreknu Kosova i Metohije, da uvode sankcije Siriji, Belorusiji i Rusiji, da privatizuju EPS i da prave zajedničke vojne vežbe sa NATO paktom u Srbiji“, naveo je lider Dveri.

Prema njegovim rečima, ništa od toga nije bilo u predizbornom programu aktuelne vlasti, pa bi novi izbori bili prilika da građanima predstave “svoju novu politiku pristajanja na nove zapadne pritiske i ucene”.

„Vlast se još uvek nije izjasnila o ovom našem zahtevu, jer se plaši vanrednih izbora, svesna je pada rejtinga vladajuće koalicije i rasta podrške građana patriotskoj i državotvornoj opoziciji. Taj trend će se samo nastaviti u budućnosti, a vlast neće moći da pobegne od izbora, ma koliko to sada pokušavala“, ocenio je Obradović.

Podsetio je na razlog zbog kojeg “patriotska i državotvorna opozicija” više od mesec dana traži ostavku predsednika i premijerke, a to je “kršenje Ustava Srbije zbog francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.